Blog

Pluktuin tips en inspiratie voor bloemliefhebbers.

Ontdek alle pluktuin en bloemen tips voor genieters van tuin en huis hier op mijn blog en in mijn video’s. Ik vertel je meer over de tuin als pluktuin. Hoe je bloemen zaait, plant, oogst en nog veel meer. Bekijk mijn artikelen, gebruik de tips voor meer succes en resultaat!

Heb je vragen stel ze gerust in een reactie of neem contact met mij op via het contactformulier.

Februari in de tuin

Als het zonnetje in februari begint te schijnen, lijkt het voorjaar dichtbij. Toch is het nog winter en zijn we nog voorzichtig. Welke tuinklussen kan je in februari in de tuin doen? Kan je al gaan zaaien? We zetten het voor je op een rijtje. 

Lees meer »

De koude kas

De koude kas is een kas zonder verwarming. De buitenkant van de kas biedt bescherming tegen de regen en wind maar als het echt gaat vriezen, gaat de temperatuur in de kas ook omlaag. De temperatuur in de kas kan dan ook onder het vriespunt uitkomen. Is dit erg? En wat kan je er tegen doen? In dit blog lees je er meer over.

Lees meer »

Je eigen droogbloemen in de vaas

Droogbloemen uit je eigen tuin in de vaas. Hoe leuk is dat! Met droogbloemen verleng je het bloemenseizoen en heb je de hele winter bloemen. Je zaait ze in het voorjaar in je eigen tuin en plukt ze in de zomer. Laat de bloemen drogen en je geniet er nog tijden van. Maar hoe laat je ze drogen? En welke soorten zijn geschikt? In deze blog meer uitleg over je eigen droogbloemen.

Lees meer »

Narcissen: Niks geen saai geel trompetje!

Narcissen behoren tot mijn favoriete voorjaarsbloemen. Ze bloeien vroeg, nog voor de tulpen en zijn daarmee de bloemen waar we zo naar verlangen na de lange winter. Narcissen zijn er in alle soorten en maten. We denken vaak aan de gele trompetjes, maar de wist je dat er honderden verschillende soorten narcissen zijn? Narcissen die haast niet meer te herkennen zijn als narcis. Ze zijn er in het wit, oranje en zalmkleurig. Met een grote kroon, dubbele kroon, enkelbloemig, dubbelbloemig en met meerdere bloemen aan 1 steel. Er zijn heerlijk geurende narcissen die ook nog eens heel geschikt zijn voor in een pot. Dus zet ze op je terras om te genieten van de bloemen en de geur. 

Lees meer »

De wereld van Lathyrus! Hemelse heerlijkheid.

Lathyrus ook wel siererwt of pronkerst genoemd, is een prachtig prachtig bloemetje die van mei- augustus bloeit. Het is een plant die hoog groeit, een echte klimmer. Ze kunnen wel tot 2 meter hoog worden en hebben echt ondersteuning nodig bij het groeien. Van lathyrus zijn er ontzettend veel mooie soorten. De zaden van de lathyrus vind je hier. Maar voordat het zover is, moeten we ze eerst zaaien. 

Lees meer »

Zaaien: De basics

Zaaien!Wat een heerlijke bezigheid. Dat eerste groene stipje boven de grond. De verwondering dat er uit zo'n klein zaadje de meest fantastische planten en bloemen komen. Allemaal omdat jij maar 1 ding hoeft te doen: ZAAIEN. Je leest van alles over zaaien, maar wat moet je eigenlijk weten over zaaien. Daarom hier een korte zaaigids om lekker aan de slag te gaan. Op naar een fleurige bloementuin en pluktuin. Let's bloom!

Lees meer »

Hoe groot moet een pluktuin zijn?

Ten onrechte wordt er vaak gedacht dat je voor een pluktuin een grote tuin moet hebben. Of het liefste een groot landgoed MAAR ik heb goed nieuws. Dat hoeft absoluut niet! Zelfs op een paar m2 kan je al starten. Mijn advies is zelfs altijd begin klein! Zo ben ik zelf ook begonnen. Lees er hier meer over om te bepalen wat voor jou werkt en handig is.

Lees meer »

De top 5 dahlia's

Welke dahlia's belonen je met veel bloemen om van te plukken. Er zijn veel verschillende soorten dahlia's. Je hebt ball flowering, pompon, dinerplates, decoratief klein en grootbloemig, castusbloemig en halskraag dahlia's. Dinerplate dahlia's zijn geweldig mooi omdat de bloemen zo groot als een dinerbord zijn. 1 bloem is al genoeg om een vaas te vullen. Halskraag dahlia's zoals Kelsey Annie Joy hebben een open hart. Daarmee zijn ze een traktatie voor de bijen en de vlinders. Dit soort is minder geschikt als plukbloem omdat ze maar kort mooi blijft in de vaas. Plant er eentje voor al je vliegende gasten in de tuin. Je helpt ze enorm en het is goed voor de biodiversiteit. Dahlia's die lang mooi blijven in de vaas zijn de ball en pompom flowering soorten. Als ze op het juiste moment geplukt zijn, kunnen ze wel 7 dagen goed blijven. 

Lees meer »

De mooiste voorjaarsbloeiers

Bijna alles is nog in diepe winterslaap maar de bloembollen worden door de kou juist wakker en komen als eerste in bloei. Puur genieten al die fleurigheid in je tuin. Omdat alles nog zo grauw is, zijn ze een extra feestje. Geweldig mooi in je tuin of bloementuin en al helemaal fantastisch om van te plukken om de gezelligheid in huis te halen. Er zit verschil in de bloeiperiodes van de bollen. Handig, want zo kan je weken lang bloeiende bloemen in je tuin hebben. Je hoeft de bol alleen maar in de grond te stoppen. Hier lees je hoe je een lang bloeiseizoen kunt behalen.

Lees meer »

Geschikte bloemen voor je pluktuin

Elk seizoen kleur in je tuin. Als je de tuin een beetje organiseert, kan je altijd wel wat plukken. In de zomer is er een overvloed aan rijk bloeiende planten maar ook in de winter zijn er een paar soorten waar je van kunt genieten. Per seizoen geef ik je goede en makkelijke mogelijkheden.

Lees meer »

De 10 leukste kerstcadeaus!

De winter is de ideale tijd om je terug te trekken met een goed boek. Plannen te maken voor je tuin of pluktuin voor het komende seizoen en vooral veel inspiratie op te doen. In het boek Flower Happiness lees en leer je alles om alle seizoen plukgeluk in je tuin te hebben. Per seizoen krijg je uitleg over de makkelijke bloeiers waar je goed mee kunt starten, vind je to do-lijstjes per maand en welke bloemen je gratis in de natuur kunt vinden. En ook nog 15 DIY's om zelf de mooiste creaties te maken met je bloemen uit eigen tuin. Een kado waar je lang plezier van hebt en steeds er weer bij pakt. FLOWER HAPPINESS € 27,95 (gratis verzending)

Lees meer »