Plukbloemen zaaien

gratis instructie video's om direct aan de slag te gaan

Je eigen plukbloemen zaaien. Er zijn veel verschillende bloemen om te zaaien. Met voorzaaien  krijg je sterke planten die veel bloemen geven. Ook krijg je, door voor te zaaien,  eerder bloemen. Hoe zaai de verschillende soorten? En wat zijn goede omstandigheden om te ontkiemen en verder te groeien. Met deze gratis video's leer je alles over en wordt het nog leuker en makkelijker. 

     Cosmos zaaien

Scabiosa zaaien

Scabiosa kan je vroeg zaaien omdat de planten tegen een beetje kou kunnen. Vanaf februari kan je ze voorzaaien in zaai- en stekgrond. Leg de zaden bovenop de aarde. De ideale kiemtemperatuur is zo'n 19 graden. Zorg na ontkieming voor voldoende licht door ze in een kas of voor een raam te plaatsen.

Lathyrus zaaien

Lathyrus is het bloemetje die hemels ruikt. Een plukbloem die je niet wilt missen in je tuin en op je nachtkastje! Door te plukken bevordert de groei en krijg je armen vol plukgeluk. Zaaien kan ik het najaar als je een kas hebt. Zonder kas kan je ze vanaf februari goed zaaien. Laat de zaden weken voordat ze worden geplant.

Phloxen zaaien

Phloxen houden van donker. En van warmte om te ontkiemen. Met een dichte deksel gaan we de zaden zaaien. Phloxen groeien heel uitbundig in de zomer. Een goede plant voor in de pluktuin want plukken bevordert de groei.